ייעוץ הלכתי

קטגוריות

קטגוריות

קטגוריות שות פילטר

שלום הרב, אנשים שיש להם כאב ראש חזק עד שנופלים למיטה, אבל אינם רוצים להפסיק את הצום, אלא רוצים לקחת אקמול וכדומה ולהמשיך הלאה, מה מורים להם, שיעשו כך, או ללחוץ שיפסיקו את התענית, ומאידך אם שואל סתם, האם ליעץ לקחת אקמול כדי לא לשבור את התענית?

המשך קריאה

שלום לרבנים של הבית מדרש,

אשתי חולה ועל פי הוראת הרופא צריכה לאכול ולשתות ביום כיפור. חשבתי על רעיון שאולי היא תוכל לשתות "אינשור" וכך לא תצטרך לאכול ויספיק לה השתייה, עוד לא שאלתי את הרופא אם זה אפשרי. האם מבחינה הלכתית זה נחוץ (אצטרך להשיג אין לי בבית). תודה

המשך קריאה

שאלה:

שלום הרב, אחרי ניתוח לייזר בעיניים אסור להרטיב את העיניים ואומרים במפורש לא לטבול במקווה, בריכה וכו' (שזה מקור מים עם כלור) במשך שבועיים. יוצא שאני צריכה טבילה 4 ימים מהניתוח, יש משהו שאפשר לעשות כדי לקיים טבילה?

תשובה:

מתוך בירור עם מומחים בתחום, ישנם מספר הנחיות רלוונטיות, כפי שמתואר בתשובה המלאה.

המשך קריאה

האם מותר לבן שלי אחרי גיל בר מצוה לקחת ריטלין ביום כיפור? הוא לא מצליח להתרכז בתפילה בלי זה. תודה רבה

 

המשך קריאה

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם מותר לעשות עיסוי, דיקור סיני (כולל כוסות רוח) בבוקר של יום הטבילה?

מדובר על טיפול שמטרתו למזר מיגרנות, הטיפול הכי קרוב יוצא באותו יום האם עדיף לדחות את הטיפול?

תשובה:

תלוי האם הטיפול גורם לדימום חיצוני.

 

המשך קריאה

שלום,

רציתי לשאול, היות שאני רופא שעובד גם בצום, ומסתובב הרבה בבית החולים, ובצהריים כבר לא מרגיש טוב, האם אני חייב לצום?

המשך קריאה

שלום הרבנים

רציתי לשאול מאחר שיש עכשיו חשש גדול מיתושים שנגועים בקדחת הנילוס המערבי וכבר כמה אנשים מתו מזה והרבה מאושפזים, האם מותר להשתמש בחומר נגד יתושים או להפעיל את המכשיר החשמלי בשבת?

תודה רבה

המשך קריאה

שאלה: שלום הרב, יש לי שאלה, מה עושים במקרה שאני צריכה לטבול ואני מאובחנת עם קורונה, האם מותר לדחות את הטבילה?

תשובה: שלום וברכה, במידה ואשה אינה מסוגלת לטבול בגין מצב רפואי, יש לדחות את הטבילה עד לאחר ההחלמה.

 

המשך קריאה

שלום הרב מלכה,

אברך יקר, שדיבר עם איש חילוני בן חמשים שנה בערך, ולימד אותו את האיסור של השחתת ז"ל. היהודי המבוגר היה מופתע שזה אסור, מעולם לא שמע מאיסור זה.
והנה אמר היהודי המבוגר שהוא ודאי יכול להוציא זרע, כי ע"פ פקודת הרופא אם לא עושה כן בתדירות, יכול לבא לבעיה בפרוסטטה, וכמובן לא יכול להיזקק לאשתו בכל יום כמה פעמים, ולא כשהיא טמאה.
שאלתי ובקשתי, אם יש מקום להקל בזה ע"פ… האם יש דבר כזה ברפואה שכ"כ חשוב להוציא זרע בשביל למנוע חולי, או בשביל להתרפאות, והאם זה מתיר את האיסור החמור של ז"ל.

המשך קריאה

לכבוד הרב מלכה שליט"א,

יש לנו שאלה באשה שיש לה את המחלה בראש ל"ע, ואמרו לה שיש דבר שיכול לעזור לה שתאכל ג' פעמים ביום מרק של עצמות של בקר עם השומן שלו, ובני משפחתה לוחצים עליה שתעשה רפואה זו, והיא לא כ"כ רוצה, כי עי"ז תהיה כל הזמן בשרית, ולא תוכל לאכול חלב. השאלה אם אפשר להקל לה להמתין רק שעה כדי שתעשה את הרפואה. שאלוה אם החלב ג"כ עוזר למחלתה (שא"כ היה אפשר להקל ע"פ דברי החת"ס שהובא בפת"ש סי' פ"ט) אבל אמרה שאין לה צורך בחלב.
שאלתי ובקשתי, אם להתיר לה בהמתנת שעה שאם לא כן יש לחוש שלא תאכל את הבשר, או דילמא, כיון שאין זו רפואה בדוקה (כנראה שאינה בדוקה), א"א להתיר.

המשך קריאה
שלום וברכה הרב מלכה
נשאלתי באדם שיש לו צרבת בשבת, מה עדיף לעשות, האם לקחת כדור נגד צרבת ולסמוך על המתירים בזה אע"פ שבלקיחת תרופות יש גזירת שחיקת סממנים, או עדיף שישתה חלב אע"פ שעדיין לא עברו שש שעות ויסמוך על דברי הפת"ש בסי' פ"ט ס"ק ג' בשם החת"ס להתיר למי שיש לו מיחוש לאכול חלב בהמתנת שעה אחת. מהו דעת הרב בזה?
תודה רבה ויישר כחך
המשך קריאה

שלום הרב, אני עובדת בבית חולים בירושלים. אני גרה בירושלים וההורים של בעלי ב (=יישוב באזור מאוכלס בערבים), בשבת יש לי משמרת בשישי בערב ורציתי לדעת האם זה בסדר לחזור ברכב ל…. או שעלינו להיות שבת בירושלים (בעלי יצטרך למצוא איפה לאכול בערב). בעקרון יש הסעות עד לשם אבל קצת מפחדת ליסוע לבד עם הנהג את הנסיעה הזו. תודה

המשך קריאה
טען עוד ←

יש לכם שאלה?

רבני בית המדרש זמינים להשיב לכם
על שאלותיכם בנושאי רפואה והלכה.

* תוכלו לשלוח את שאלותיכם באנונימיות, אך נצטרך את המייל שלכם בכדי להשיב לכם אישית. אם התשובה לשאלתכם תתפרסם – נשמיט ממנה כל סימן מזהה.

המדור בבניה ויעלה בקרוב…